Anònims sense data de caducitat
Glòria i Toni   |    Maig 2021   |    Disseny Editorial
Anònims és el llibre on l'anonimat de la Glòria i el Toni cobra vida i on text i il·lustració es converteixen un acte d'amor per la creació de l'altre.
En el disseny editorial d'aquesta publicació res és a l'atzar ni res és superflu: la mida, el gruix, el pes, la textura, la maquetació... Tot pensat perquè les vocacions dels dos autors convisquin entre el blanc, el negre i el blau del llibre. Aquests dos artistes creen per separat, però a la vegada de forma conjunta. És el ball d'un matrimoni que any rere any ha adaptat la seva creació als moviments de la vida, com les il·lustracions que floten entre les paraules i ajuden a digerir les històries.
Les pàgines interiors estan impresses amb un paper acotonat, Arena Natural Bulk de 120 gr. de Fedrigoni Paper, que transmet la calidesa i la complicitat amb què s'ha anat gestant l'obra. El seu format de 26 x 33,5 cm permet que les il·lustracions respirin i arribin tal com es van crear originalment, en format DINA 3.
La coberta que embolcalla tota l'obra amaga el títol gràcies a un cop en sec. Es veu i no es veu. Un efecte que ens permet jugar amb l'anonimat que durant anys ha acompanyat als dos artistes, gràcies al paper gofrat Gravure de 350grs color Sapphire de Colorplan.  Qui no té ganes de passar-hi els dits abans d’enfonsar-se en la lectura?
Premi Laus Bonze 2022
Fotografia: Olga Segura
Back to Top