Opticks
Kronecker Wallis    |    Disseny editorial    |    Abril 2018
La nostra comprensió de la llum i del color comença amb Isaac Newton. En la dècada de 1660 va començar una sèrie d'experiments analitzant la naturalesa de la llum, passant-la a través de lents de prisma demostrant que la llum blanca clara estava composta per set colors visibles (o matisos): vermell, taronja, groc, verd, blau, indi i violeta.
Després de més de 30 anys d'experiments, proves i descobriments, va escriure Opticks:  Un tractat de les reflexions, refraccions, inflexions i colors de la llum.
Un cop més, l'editorial Kronecker Wallis editarà aquest clàssic de la ciència, amb un estil renovat, on el color, es el protagonista indiscutible.
La coberta amb una pel·licula hologràfica, ens mostra l'essència del contingut del llibre: depenent de com incideix la llum, veurem una gamma de colors diferent. I ens mostra, precisament, els set colors visibles, o matisos, que va descobrir Newton. Les pàgines interiors mantenen una estructura fixa, amb una composició senzilla i elegant, on trobem diferents degradats de colors, segons la secció on et trobes. I quan trobem un canvi de secció veiem com, la doble pàgina varia d'un color a un altre. D'aquesta manera, el color és un element amb significat. 
El resultat és un llibre modern, que a més, manté una relació amb el seu germà, Principia, ja que ambdós llibres son d'Isaac Newton.
Premi Laus Plata 2019
Back to Top