Campanya Reset Santa Mònica
Centre d'arts Santa Mònica    |    Juny 2021    |    Campanya gràfica
El Santa Mónica fa un RESET, per reobrir les portes el pròxim setembre i iniciar una nova etapa de la mà del seu nou director Enric Puig Punyet. El nou projecte, centrat en la participació ciutadana i la creació de nous formats, té la intenció de RECONNECTAR de nou amb tota la ciutat.
Quan el nou director del Santa Mónica ens va demanar que ens plantegéssim la campanya paraigua que presentaria el gir conceptual i artístic del centre ens va proposar centrar-ho tot en la idea de "fer RESET", per reprogramar el sistema, buidar el cap de teories establertes, perjudicis i hàbits i crear des de zero.
Tot i que tots tenim molt interioritzat el concepte RESET per la vida diària, el nostre imaginari es remet al món digital. Per això la imatge gràfica d'aquest RESET havia de ser la barra de càrrega dels ordinadors d'abans. Perquè els tempos que necessitem per fer un buidatge i tornar a començar no són els de la tecnologia actual.
La barra de càrrega o reset estarà present en la imatge corporativa del Santa Mònica durant les setmanes i mesos que es realitza aquest procés, evolucionant segons van passant les setmanes. La imatge de la pàgina que s'està carregant i que només podem entreveure ens ajuda a donar èmfasi en el procés i no tant al resultat final.
L'animació de la barra de càrrega ens ha permès plasmar justament aquest pas del temps, a la vegada que engresquem al públic pel resultat final. Les banderoles volen animar a la ciutadania a formar part d'aquest procés; de la mateixa manera que nosaltres estem creant de forma participativa i col·lectiva amb tot l'equip del Santa Mònica la nova identitat visual del centre.
El Fanzine que vàrem crear per presentar la campanya a premsa transmet a l'interior de les seves pàgines tota la filosofia del projecte, i a la vegada, demostra en el seu aspecte més físic la necessitat de recuperar el passat per projectar el futur: Un objecte físic imprès i maquetat com sempre, per presentar una idea que molts ara enviarien en digital, i l’ús exclusiu de papers sobrants de la impremta. Tot pensant per reconnectar passat i futur.
Fotografia: Jordi Play
Back to Top