El Refugi de les Mares
Madremente   |   Identitat visual   |   Desembre 2021
El refugi de les mares és un espai dirigit per doules d'acompanyament a la maternitat que ofereix una atenció personalitzada, de forma presencial a Barcelona.
El punt de partida per la identitat visual ha estat la natura i la intuïció que totes les mares, de manera conscient o inconscient, fan servir en cuidar les seves criatures. Per això s'ha escollit una gamma cromàtica on el verd és el protagonista i el color terracota, que recorda a la placenta materna, el complementa.
Pel mateix motiu, s’ha escollit la tipografia Dhalia de l’estudi VJ Studio, ja que és molt orgànica, s’inspira en la natura i fins i tot, té nom de flor. L’ús predominant de les minúscules suggereix un parlar suau i dolç i recorda l’escolta i l’abraçada que aquest grup de doules ofereixen cada dia a les mares que s’hi acosten. 
Per acompanyar al logotip s'han preparat unes il·lustracions per reforçar la idea d'intuïció, aquella connexió de la mare amb la seva filla a través d'un fil. Aquesta connexió es plasma gràficament a través de les línies/fils que construeixen les il·lustracions, i enllacen les frases. Les diferents il·lustracions representen les tres fases importants per l'acompanyament de les doules: l'embaràs, el part i el postpart.
Seguint la idea d'aquest espai, on les mares es poden sentir segures en mig del bosc de la maternitat, s'han creat targetes que reprodueixen aquest refugi físic. Arran d'aquesta nova identitat visual, s'ha adaptat el logotip de Madremente perquè es pogués aplicar la mateixa essència a la proposta digital.
Back to Top