Euclid's Elements of Geometry
Kronecker Wallis    |    Disseny editorial    |    Juny 2017
Un altre cop, Kronecker Wallis, l’editorial barcelonesa independent especialitzada en història de la ciència, llença un nou llibre mil·lenari: Els elements de la geometria d’Euclides. Un tractat de 13 llibres matemàtics de teoria numèrica, que van ser escrits en l’any 300 DC. Però és el 1847 quan Oliver Bryne, un enginyer civil britànic, va crear un llenguatge visual basat en el color i les figures geomètriques, que anticipen el moviment de la Bauhaus, per explicar l’obra d’Euclides. Malauradament només va reinterpretar 6 dels 13 llibres.
Fotografia: Olga Segura
Ara, 170 anys després, Kronecker Wallis es proposa acabar l’obra de Bryne. I un cop més, l’estudi ha participat en l’edició i el disseny d’aquesta peça.
L’objectiu editorial va ser crear un llibre matemàtic estètic, accessible i que esdevingui una ‘peça d’art’. Així doncs, donat el contingut del llibre, i respectant el llenguatge i la gamma cromàtica que va crear Oliver Bryne, es formalitza amb una gràfica de clara influència de estil Suís. Quatre colors bàsics, i un munt de gràfics descriptius, fan d’aquest llibre una versió moderna i actualitzada d’aquesta joia de les matemàtiques.
Back to Top